Pink Fur Collar, Sexism on TV

jacket, tights: H&M - shirtdress: Pimkie - sneakers: New Look - fur collar: c/o Gigue


Another very casual, very teenage outfit today. But the pink fur totally pushes this over the edge way into fab territory, non? Tip of the day: make ANY type of high school outfit totes chic by combining it with some whacky accessory. Trust. But seriously, I like how preppy-casual this outfit is. The effortless class of preppy outfits will always have a little piece of my heart now, baby.

I'm actually kind of annoyed after watching a talkshow tackling the subject of feminism. De Kruitfabriek, a "normal" talkshow on a "normal" channel, displays misogyny almost daily. Jokes making fun of homosexuality and of bimbos and hahaha yeah we're just boys being boys ya know!  And why would we need equality in the workplace! Women are just softer and less ambitious, we can't FORCE them to appear on our show ya know!

Drives me insane. Especially since they followed up this item with another piece about sexism in black music. Way to distance yourself from the issue and point the figure at "the other". UGH SO MUCH PREJUDICE ON MY SCREEN


Will talk about this more later. BYE!  
 

17 comments

 1. Didn't watch the show, never watch Belgian tv, but I trust you. This is sad...
  Outfit is perfect for a lazy day, you could just go back to high school :D the new fur is fabs!

  ReplyDelete
 2. Ik heb die kousen van de week ook gekocht, die zijn zo warm!!

  En ik kijk niet meer naar de kruitfabriek (of tv in het algemeen), voor een programma over actualiteit vind ik het veel te oppervlakkig blijven + een veel te hoog uitlach-gehalte hebben. Iedereen met een andere mening dan de vaste panelleden wordt met de grond gelijk gemaakt.

  ReplyDelete
 3. I absolutely love the pink fur collar!!!! Everything about that talk show makes me mad!!!!

  ReplyDelete
 4. Totally agree. En vrouwen krijgen het nog erger te verduren dan mannen imo. Waarschijnlijk omdat de vaste panelleden met een grote mond ook allemaal mannen zijn, ugh. En indeed te oppervlakkig en te moppentapperig.

  ReplyDelete
 5. die kousen zijn leuk! De kruitfabriek heb ik enkel vnv een stukje gekeken maar is niet zo men ding :/

  ReplyDelete
 6. Ik geef Steven van Ackere toch gelijk in zijn standpunten qua ambitie en dergelijke.

  O.K., er zijn meer vrouwen die afstuderen aan de Universiteit, maar in welke richtingen? De meerderheid zit allemaal in dezelfde richtingen, met 100 en meer. Zo'n richting kiezen is toch gewoon niet ambitieus? Het zijn ook geen richtingen om later topfuncties mee in te vullen.

  Mochten ze die quota instellen... ik denk niet dat ze genoeg vrouwen zouden vinden. Ofwel hebben die zich tot nu toe verstopt voor mij?

  Ik zeg trouwens niet dat dat slecht is, zo'n richting kiezen. Als je dat wil doen dan moet je dat doen. Ik heb respect voor iedereen in welke richting ook, zolang ze ervoor gekozen hebben met een reden. Maar ik krijg toch het gevoel dat 50% van de vrouwelijke studenten zo iets heeft van 'ik weet niet wat ik wil doen en dat leek mij wel "tof"' of 'mijn vriendin deed dat ook' of 'je kan daar nog verschillende richtingen mee uit.' Ambitieus, not really....  Waar ik mij wel aan ergerde gisteren zijn de vrouwen die ze dan kiezen om zo'n onderwerp te komen vertegenwoordigen...

  ReplyDelete
 7. Ik denk toch dat je beeld van vrouwen aan de universiteit wat te gefocust is op wat jij 'zo'n richting' noemt. Als je alleen al maar kijkt naar de wetenschappelijke faculteiten van Universiteit Antwerpen, zie je een goede vertegenwoordiging van vrouwen en zeker geen gebrek aan ambitie.

  ReplyDelete
 8. I like you panty! En ik zag je gisteren al heftig bezig op Facebook haha maar ik kijk dat programma nooit en daarbij kwam Sinterklaas natuurlijk gisteren langs ;) dus no time!


  Have a nice day,


  Fleur
  www.LaVieFleurit.com

  ReplyDelete
 9. Dan zit ik waarschijnlijk aan de verkeerde unief. Aan de VUB zal 10% vrouwen aan de wetenschappelijke en ingenieurs faculteit al een serieuze overschatting zijn...

  ReplyDelete
 10. waarom zou je alleen de wetenschappelijke richtingen als ambitieus beschouwen? kan een vrouw niet ambitieus zijn in een richting sociale wetenschap of in rechten? Ik ben absoluut ambitieus en zit vol idee├źn, en heb op basis van mijn expertise en interesses gekozen voor communicatiewetenschappen aan de univ waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad. Ambitie hangt niet samen met een vakgebied maar met je kijk op het leven: wil jij iets teweeg brengen, veranderen bewijzen? Dan ben je ambitieus. Of je nu slager bent of industrieel ingenieur.

  dat idee wat jij omschrijft van studenten die niet weten wat ze willen merk ik evenveel bij mannen als bij vrouwen.

  mbt quota: als er al zoiets is als een te lage ambitie of een te lage instroom in wetenschappelijke richtingen bij vrouwen, dan is dat omdat vrouwen nog steeds niet geassocieerd worden met hoge functies of wetenschappelijke functies. Dit is al sterk verbeterd tov vroeger, zowel in bijv media en het maatschappelijk discours als in het aantal vrouwen in een hogere functie, maar de verhoudingen zijn nog steeds niet gelijk. Er is zo bijvoorbeeld bewezen dat meisjes minder worden gestimuleerd om goed te zijn in wiskunde, en dat leerkrachten onbewust intensiever werken met jongens als het op wetenschappen aankomt.

  Ook is het door onderzoek aangetoond dat vrouwen vaker onderbroken worden en dat een boodschap die door een vrouw wordt voorgelezen (zelfde als door man) minder goed onthouden wordt. Dit impliceert dat vrouwen nog steeds als minder worden ingeschat, ookal is men zich hier niet van bewust. Dat is een gedachtenpatroon dat doorbroken moet worden, en een van de manieren om dat aan te passen is om de aanwezigheid van vrouwen op een diversiteit van fora en functies te manipuleren. Meer vrouwen overal, en de diversiteit van representatie en rolmodellen zal groeien. Ook zal men het makkelijker hebben om vrouwen te verwachten of accepteren in een machthebbende functie.

  Ik had vooral een probleem met Van Ackere's punt omdat hij de werkelijkheid reduceerde tot gender essentialisme: vrouwen zijn allemaal nu eenmaal minder ambitieus. Terwijl een kenmerk als ambitie minstens voor een groot deel wordt ingegeven door je socialisatie en je ervaringen met pogingen om iets te bereiken. ik vraag me af hoeveel ambitieuze vrouwen wel niet hun ambitie verliezen door het feit dat we nu eenmaal in een man's world leven en vrouwen veel te vaak worden gereduceerd tot hun looks en zo op hun plaats gezet worden.

  Mijn punt wordt hier nogal chaotisch verwoord, maar het is dan ook een onoverzichtelijke en ingewikkelde kwestie. Ik hoor graag wat jij hiervan denkt, en als ik een stuk slecht heb uitgelegd: ask! Ik leg het graag beter uit.

  Indra vond ik trouwens wel heel goed in het verdedigen van haar punt. En hoewel ik niet altijd akkoord ben met al van Goedele's punten, verdedigde ze toch een sterke en intelligente mening gisteren als je het mij vraagt.

  ReplyDelete
 11. Ik ben helemaal akkoord met je betoog! (ik nam wetenschappelijke richtingen als voorbeeld omdat ik enkel in Wilrijk op unief rondloop ;))

  ReplyDelete
 12. Leuke outfit weer!

  www.denbelle.blogspot.be

  ReplyDelete
 13. I'm in love with this look!
  Amazing blog! Following you on Bloglovin, hope you'll follow me back! <3

  ReplyDelete
 14. perfect example of why I cant be bothered to watch TV... or most anything on a screen really, but especially talk shows and..... actually anything my coworkers watch. I like your teen outfit here, it looks completely comfy but stylish!
  http://dusanabotswana.com

  ReplyDelete
 15. I love the highschool vibe and sneakers and grey tights!


  Don't even get me started. If you're getting more political, I'm getting more feminist. There was a piece in the Guardian the other day about representations of men and women in the media, with the differences being essentially boiled down to the word "clothes." So right. And I hate this argument that women are less ambitious. True, in typical workplace stuff I may actually be less ambitious than your typical man (maybe, don't see so many ambitious men around me anyway) but I would still like to get paid the same damn amount. Pfff.

  ReplyDelete
 16. one day we will become the same person, I'm sure. Feminism gets me riled up SO MUCH these days. And I don't think you're unambitious, you're writing a book and travel the world for christ's sake!

  ReplyDelete